KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
“…bilgisayarlar inanılmaz hızlı, tutarlı ve aptallar, insanlar ise inanılmaz yavaş, tutarsız ve mükemmeller….” Albert Einstein.

İnsan ve bilgisayarın birlikteliğini eğitim için kullanmak fikri son yıllarda pek çok şekilde uygulama alanı buldu. Bu dönem Yönetim Kurulu olarak biz de 2012 yılı başında, bir E-öğrenme atölyesi olarak düşündüğümüz “Sanal Nütrisyon Okulunu” gerçekleştirmek üzere çaba harcama kararı aldık. Klinik nütrisyonun hemen hemen tüm konularını kapsayacak bir müfredat hazırladık.Sonra, hocalarımız stüdyoya girerek, her biri yaklaşık 20-25 dk. süren derslerini anlattılar. Alınan kayıtlar hazırlanarak webe aktarıldı.

Bu aşamada klinik nütrisyon, genellikle temel ilkeler baz alınarak işlenmeye çalışıldı. Ama altyapı çağımızın modern eğitim teknolojisine uygun olarak hazırlandığı için gerektikçe güncellemeler yapılmaya ve yeni modüller eklenmeye de uygun bir web ortamı oldu. Önemli sayılabilecek gelişmeler olduğunda ya da en geç 2 yılda arayla konular güncellenerek tekrar anlatılacak. Şu anda sadece ders şeklinde anlatımların ve videolar eşliğinde tekniklerin sunulduğu sanal okula bir süre sonra olgu tartışmaları ve testler eklenecek. Kongrelerimizde anlatılan konuların yer aldığı bir bölüm entegre edilecek.

Sanal Nütrisyon Okuluna, KEPAN web sitesinin sol menüsünde yer alan banner üzerine tıklanarak ulaşılabileceği gibi doğrudan www.nutrisyon okulu.org adresi de kullanılabilir. Bir kullanıcının sanal okuldaki dersleri izleyebilmek için KEPAN Dernek üyesi veya web sitesi üyesi olması şarttır. Bu aynı zamanda yasal bir gerekliliktir. Zaten üyeliği olanlar mevcut kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilecekler, ancak yeni kullanıcılardan KEPAN web sitesi yoluyla üye olmaları istenecektir.

Sanal Okulun oluşturulmasına ve devamına yaptıkları katkılar nedeniyle Nutricia firmasına teşekkür ederiz.
 
Umarım bu uygulama, doktorlar, diyetisyenler, eczacılar, hemşireler ve öğrenciler için güncel bilgileri içeren yararlı bir kaynak olur ve günlük pratikte klinik nütrisyonla ilgili sorunlara yanıt arayan sağlık çalışanlarının başarısını artırmaya yardım eder.
 
Dr. Haldun Gündoğdu
KEPAN Derneği Başkanı

Haber Arşivi