KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
2013 yılının ikinci "Nütrisyon Okulu" 18-20 Ocak tarihlerinde Antalya, Ramada Plaza Otel'de yapıldı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanına yönelik okula çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, araştırma görevlileri, çocuk gastroenteroloji uzmanları ve yan dal uzmanlık öğrencileri, çocuk cerrahları, diyetisyen ve hemşire olmak üzere toplam 51 kişi katıldı. Türkiye’nin her bölgesinden gelen katılımcıların ilgi ve dikkatle izlediği program Cuma günü saat 17.00'de başladı ve Pazar günü 12.15'te tamamlandı.
 
  
 
İlk gün beslenme durumunun değerlendirilmesi ve yutma fizyolojisi ve disfonksiyonu konularının işlendiği okulun ikinci gününde spesifik hastalıklarda beslenme desteği konuları işlendi ve son gün olgu sunumlarıyla konular tekrar değerlendirildi.



Okulun son saatinde bile 49 katılımcının olması ilginin en güzel göstergesiydi.
 
 
 
Farklı disiplinlerden gelen katılımcılar bu toplantı sayesinde tanışma ve kaynaşma şansını yakaladılar. Hastaların yönetiminde disipilinlerarası yaklaşımın önemi tekrar hep birlikte vurgulandı.
 
Etkinlik öncesinde (%78 başarı) ve sonrasında (%92 başarı) yapılan değerlendirmede katılımcıların kendilerini önemli oranda geliştirdikleri saptandı ve anlaşılmayan veya akılda soru kalan noktalar tekrar tartışıldı. Katılımcılara katılım sertifikaları verildi.
 
 
Toplantı sonunda aile fotografı için biraraya gelindiğinde, hemen tüm katılımcıların orada olması ve herkesi mutlu eden geri bildirimler sevindiriciydi.
 

 
KEPAN Derneği Yönetim Kurulu olarak etkinliğin tamamını karşılıksız ve koşulsuz olarak destekleyen ABBOTT firmasına teşekkür ederiz. Programa çok değerli bilimsel katkılarından dolayı tüm konuşmacı hocalarımıza şükranlarımızı sunarız.

   

  

   


Haber Arşivi