KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
2013 yılının ilk "Nütrisyon Okulu" 11 - 13 Ocak tarihlerinde Antalya, Rixos Lares Otel'de yapıldı. Onkolojik cerrahi ile ilgilenen cerrahlara yönelik olarak düzenlenen etkinliğe 54 kişi katıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcıların, tamamını ilgi ve dikkatle izlediği program Cuma günü saat 17.00'de başladı ve Pazar günü 12.15'de tamamlandı.

 
  

İlk gün ve Cumartesi günü sabah nütrisyon desteğinin temel konuları ile anoreksi ve kanser kaşeksisinin mekanizmaları işlendi. Sonrasında kanserli hastalara yönelik nütrisyon desteği üzerinde duruldu.

Tamamı cerrahlardan oluşan katılımcıların dinlenme aralarını bile birlikte geçiriyor olması çok hoştu. Pek çok eski anı hatırlanırken, güncel konularda derinlemesine paylaşıldı.

 

Son gün kanserli iki olgu sunularak, perioperatif nütrisyonun pratik noktaları gözden geçirildi. Bu bölümüde katılımcılar çok aktiftiler ve pek çok konuda görüş bildirerek, sorular sorarak ve yorumlar yaparak verimli bir tartışma ortamı yarattılar.

 

Etkinlik öncesinde ve sonrasında yapılan değerlendirmede katılımcıların kendilerini ortalama %70 kadar geliştirdikleri saptandı. Sonunda ortalama başarı oranının %82 olduğu görüldü ki bu toplantının hedefine ulaştığının bir göstergesiydi.

 
  
Toplantı sonunda aile fotografı için biraraya gelindiğinde, hemen tüm katılımcıların orada olması ve herkesi mutlu eden geribildirimler sevindiriciydi.



KEPAN Derneği Yönetim Kurulu olarak etkinliğin tamamını karşılıksız ve koşulsuz olarak destekleyen NESTLE firmasına teşekkür ederiz. Programa çok değerli bilimsel katkılarından dolayı tüm konuşmacı hocalarımıza şükranlarımızı sunarız.

   
   
   

Haber Arşivi