KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
Hastanede yatan hastaların besin tüketimi ile nütrisyon durumunun değerlendirildiği tek günlük bir prevalans çalışması olan ve bu yıl tüm dünyada 8 Kasım günü yapılan “nutritionDay” nedeniyle, toplumda malnütrisyon farkındalığı yaratmaya yönelik bir etkinlik düzenledik. KEPAN Derneği olarak 2009'dan beri yürüttüğümüz "Malnütrisyonla Savaş" kampanyası etkinlikleri bugüne kadar hep sağlık çalışanlarına yönelik idi. Ancak, Avrupa Birliği ve ESPEN'in de politikasında varolan toplumda farkındalık yaratmaya yönelik etkinlikler anlamında bazı televizyon programları ve gazete haberleri dışında pek bir şey yapamamıştık.

Hazırlattığımız büyük yeşil elma maketi, “nutritionDay” bilimsel aktivitesi günü olan 8 Kasım'da Beyoğlu'nda Odakule önünde sergilendi.



Aynı zamanda Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı 23 farklı yerde malnütrsiyonu anlatan bez afişler asıldı.



Elma maketi önünde Dernek Başkanımız Dr. Haldun Gündoğdu bir konuşma yaptı (konuşmanın görüntülerini ana sayfada sağ menüden izleyebilirsiniz) ve arkasından hostesler halka gün boyu "malnütrisyon hakkında bilgilendirme broşürleri" ve yeşil elmalar dağıttılar.









Aktiviteden sonra büyük ilgi gören elma maketi Mecidiyeköy'de bulunan Profilo AVM tarafından sergilenmek üzere talep edildi. Gece yarısı Profilo AVM'ye elma maketi yerleştirildi ve etkinlik orada sürdürüldü.



Bu etkinlik yazılı medyada geniş yer buldu. İlgili tüm haberlere ve gazete küpürlerine ana sayfamızdaki sağ menüden "Basında KEPAN" linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu etkinliğimizi Abbott firması karşılıksız ve koşulsuz olarak destekledi, teşekkür ederiz.



Haber Arşivi