KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
Derneğimizin bu dönemde başlattığı bilimsel etkinliklerden "Nütrisyon Okulu" serisinin beşincisi, 12 - 14 Eylül 2012 tarihlerinde Antalya, The Marmara Otel'de yapıldı. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji alanlarına yönelik olarak düzenlenen etkinliğe 43 kişi katıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ve klinik nütrisyonla ilgilenen doktorlardan oluşan grubun, tamamını izlediği program Cuma günü saat 17.00'de başladı ve Pazar günü 12.15'de tamamlandı.


İlk gün ve Cumartesi günü sabah daha çok temel konular işlendi. Sonrasında hastalık gruplarına yönelik olarak daha özel durumlardaki nütrisyon desteği üzerinde duruldu. Son gün ise olgular sunularak, katılımcıların da aktif söz aldığı tartışmalar yapıldı.







Etkinlik öncesinde ve sonrasında yapılan değerlendirmede katılımcıların kendilerini %75 kadar geliştirdikleri ve başarı oranının ortalama %79 olduğu görüldü.





Etkinlik boyunca eğitmen olarak görev alan 11 hocanın, yemeklerde bile çalışıyor olması gözlerden kaçmadı ve katılımcılar için büyük bir motivasyon oldu.





Olgu tartışmaları bölümünde katılımcılar çok aktiftiler ve pek çok konuda görüş bildirerek, sorular sorarak ve yorumlar yaparak, interaktif ortamı hareketlendirdiler.


KEPAN Derneği Yönetim Kurulu olarak etkinliğin tamamını karşılıksız ve koşulsuz olarak destekleyen ABBOTT firmasına teşekkür ederiz. Programa çok değerli bilimsel katkılarından dolayı tüm konuşmacı hocalarımıza şükranlarımızı sunarız.
     

 

Haber Arşivi