KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
KEPAN Derneği'nin nütrisyon alanındaki bilimsel faaliyetleri desteklemek amacıyla verdiği çeşitli ödüllere bir yenisi eklendi. Yönetim Kurulumuz 2012 yılından itibaren her yıl bir araştırma projesini desteklemek amacıyla ödül verilmesine karar verdi.
Bu ödül için yürütülecek süreç bir yönerge ile belirlendi. Yönergeye göre önemli tarihler:
  • Son başvuru tarihi: 31 Ekim 2012
  • Jürinin kararını ilan etmesi: Aralık 2012
İlk ödülün miktarı 15 000 TL olarak saptandı. Klinik nütrisyon alanına yararlı olacağını umduğumuz bu ödülü ilan etmenin mutluluğu içindeyiz.

KEPAN Derneği Yönetim Kurulu


“KLİNİK ENTERAL VE PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ” (KEPAN) ARAŞTIRMA DESTEK ÖDÜLÜ YÖNERGESİ
1-GENEL KOŞULLAR
    • Araştırma yöneticisi KEPAN üyesi olmalıdır.
    • Araştırma konusu orijinal ve KEPAN’ın amaçlarına uygun olmalıdır (KEPAN bazı yıllar    özel araştırma konuları belirleyebilir).
    • Ödül başvuran projelerden bir tanesine verilir.
    • Çalışma Türkiye’de yapılmalıdır. Çalışmanın temel unsurlarından olmayan bazı kısımları (örneğin, bazı laboratuvar testleri) yurt dışında yapılabilir.
    • Başvuran projelerin lokal ve/veya genel etik onayı alınmış olmalıdır.
2-İLAN VE BAŞVURU
  1. KEPAN yönetim kurulu her yıl Mart ayı sonuna kadar ödül miktarını web sayfasında ilan eder.
  2. Başvurmak isteyenler aynı yıl 31 Ekim günü saat 12:00’a kadar projelerini 1 basılı dosya ve biri elektronik ortamda (CD, vs) olmak üzere kayıtlı bir posta servisi ile KEPAN sekreterliğine iletirler.
  3. Genel koşulları taşımayan (örneğin, etik kurul onayı için başvurmuş fakat henüz kararı çıkmamış) projeler dikkate alınmayacaktır.
  4. Başvuru dosyası aşağıdaki unsurları içermelidir;
    1. Başvuru dilekçesi
    2. Araştırmacıların kısa özgeçmişleri
    3. Projenin amacı/hipotezi ve tamamlanmasıyla tıp literatürüne ne gibi katkısının olacağı
    4. iv.Konuyla ilgili genel bilgiler, kaynaklar,
    5. Yöntem (hasta-hayvan çalışması-yapılacaklar-istatistik-vb). Bu kısımda çalışmanın yürütüleceği kurumun/kuruluşun projeyle ilgili alt yapısı ve hangi kısımların orada yapılacağı da belirtilmelidir.
    6. Sonuçlar (hangi parametreler/çıktılar hesaplanacak)
    7. Olası sonuçların kısa tartışılması
    8. Proje giderlerinin açık olarak belirtildiği bir taslak bütçenin projeye eklenmesi gerekir.
  5. Projeye destek veren başka kurum/kuruluş varsa kimlikleri ve destek miktarı/niteliği ayrıca açık olarak belirtilmelidir.
  6. Projenin süresi 2 (iki) yılı geçmemelidir.
3-JÜRİ YAPISI VE PROJELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
    • Jürinin yapısı: KEPAN Yönetim Kurulu üyeleri aynı zamanda araştırma projesi değerlendirme jürisinin üyeleridir.
    • KEPAN Yönetim Kurulu gerektiğinde bazı projeler için (örneğin özel tekniklerin uygulanacağı çalışmalar) dışarıdan bilirkişi sıfatıyla üye görevlendirebilir.
    • Jüri projeler hakkındaki raporlarını Aralık ayı sonuna kadar tamamlamak zorundadır. Bu tarihten sonra yapılacak ilk Yönetim Kurulu toplantısında raporlar karara bağlanır ve sonuç web sayfasında ilan edildiği gibi başvuru sahiplerine de ayrı ayrı bildirilir.
    • KEPAN bir projenin tamamını veya ilan edilen ödül miktarlarına bağlı olarak bir kısmını desteklemek hakkına sahiptir. Projenin sadece bir kısmının desteklenmesi kararı verildiği takdirde proje yöneticisinin onayı alınır.
    • KEPAN araştırma desteğine layık proje olmadığı kararını verebileceği gibi, herhangi bir dereceden destekleme kararı da verebilir.
4-PROJENİN YÜRÜTÜLMESİ
    • Desteklenmesine karar verilen projelerin yöneticisi ile KEPAN arasında bir protokol imzalanır.
    • Proje yöneticisi her 6 ayda bir KEPAN yönetim kuruluna proje hakkında rapor vermelidir ve proje planında gecikme varsa nedenlerini açıklamalıdır.
    • Proje protokolü imzalandıktan sonra 2 yıl içerisinde bitirilmiş olmalı ve son rapor verilmelidir.
    • Proje sonuçlarının her türlü sunumunda (sözlü bildiri, poster bildiri, kısa not, makale, patent vb) çalışmanın KEPAN tarafından desteklendiği belirtilmelidir.
    • Çalışma verilen zaman planlamasında yürümediği takdirde veya değerlendirilmesi için verilen orijinal plandan sapmalar olduğu takdirde makul bir açıklaması olmadığında ve/veya KEPAN tarafından kabul edilmediğinde KEPAN yönetim kurulu yaptırım hakkına sahiptir.

Yönergeyi pdf formatında indirmek için tıklayınız

Haber Arşivi