KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Abbott Nütrisyonun koşulsuz katkılarıyla 17-18 Haziran 2014 tarihlerinde Ankara’da “Malnütrisyonun Risk Gruplarında İnsan Sağlığına ve Sağlık Ekonomisine Etkisi” konulu çalıştay düzenlendi.
 
Çalıştay süresince malnütrisyon konusunda toplumsal bilincin arttırılmasının yanı sıra malnütrisyona karşın daha net önlemler almanın toplum sağlığına ve devletin sağlık için harcadığı bütçeye ciddi katkılar sağlaması adına çözüm önerileri konuşuldu. Çalıştay kapsamında bürokratlar, sağlık profesyonelleri, akademisyenler, kamu çalışanları ve sivil toplum örgütleri malnütrisyon konusunda ulusal bir politika oluşturulması konusunda görüşlerini paylaştılar.
 
SGK çalıştay sırasında KEPAN Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Milli Pediyatri Derneği, Türk Pediyatri Onkoloji Grubu, Türkiye Pediyatrik Nöroloji Derneği, Türkiye Pediyatrik Hepatoloji ve Gastroenteroloji Derneği gibi bilimsel derneklerden destek aldı.
 
Çalıştaydaki çözüm önerilerinin derlenerek “SGK Bakış Açısıyla Malnütrisyon” isimli bir yayında toplanması kararlaştırıldı.
 
  Programa ulaşmak için lütfen tıklayın













 

Haber Arşivi